Hengelo pakt ‘lawaaihotspots’ aan in Actieplan Omgevingslawaai

0
90

Hengelo – Het asfalt in de gemeente Hengelo moet een stuk stiller worden. Dat valt te lezen in het Actieplan Omgevingslawaai 2018 dat het college van de B en W heeft vastgesteld. Inwoners kunnen het Actieplan van 23 mei tot en met 4 juli 2018 inzien en zienswijzen indienen.

De gemeente heeft in het Actieplan een vijftal ‘lawaaihotspots’ vastgesteld: de oostelijke Breemarsweg overgaand in de Pruisische Veldweg tot aan de bocht en overgang in de Kuipersdijk, De Deldenerstraat tussen de Geerdinksweg en de Tuindorpstraat, de Industriestraat/Boekeloseweg, de Bornsestraat vanaf de Weideweg richting Borne en Beckum. De eerste twee hotspots worden al binnen de komende actieplanperiode (20182023) aangepakt met behulp van stil wegdek.

De gemeente Hengelo heeft de laatste jaren al veel gedaan om geluidshinder te beperken. De lawaaihotspots van het vorige Actieplan zijn daarmee opgepakt. Bij de aanpak stond altijd een combinatie van stil wegdek en isolerende maatregelen centraal. Op die manier zijn de Westtangent (Oelerweg van Breemarsweg tot Geerdinksweg), de Geerdingsweg, de Enschedesestraat en de Deurningerstraat aangepakt. Verder heeft de gemeente samen met ProRail langs het spoor Hengelo-Almelo geluidsschermen gebouwd, is er een scherm geplaatst bij het emplacement en zijn eind 2012 de geluidsschermen langs de spoorbaan Hengelo-Oldenzaal opgeleverd. Door deze maatregelen is de geluidsbelasting voor de aanliggende woningen aanmerkelijk gedaald.

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op