Eredivisie start komend seizoen in Zwolle

0
112

Zwolle – PEC Zwolle opent het nieuwe seizoen in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. In het MAC3PARK stadion mag PEC Zwolle op vrijdag 10 augustus om 20.00 uur de competitie openen tegen de opponent uit Friesland. Dat staat in het conceptprogramma van de KNVB.

Het is voor Zwolle al de derde keer dat het de officiële seizoens ouverture mag spelen sinds het in 2012 terugkeerde naar de Eredivisie. Ook in 2014 (FC Utrecht-thuis) en 2016 (N.E.C. Nijmegen-uit) was dat het geval. Een week later, op zondag 19 augustus, speelt PEC Zwolle om 12.15 uur uit bij FC Utrecht. Dat aanvangstijdstip is nieuw. Met de komst van de Video Assistant Referee (VAR) is het gewenst dat er meer tijd zit tussen het einde van de eerste zondag-wedstrijd en de start van de 14.30 uur-wedstrijd, aldus de KNVB. In speelronde 3 krijgt PEC Zwolle landskampioen PSV op bezoek. Die wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 25 augustus, om 20.45 uur.

Op 22 september wordt er een bezoek gebracht aan de eerste promovendus. Op ‘De Oude Meerdijk’ is FC Emmen om 20.45 uur de tegenstander. Op zaterdag 8 december speelt PEC Zwolle om 20.45 uur thuis tegen Ajax. De eerste wedstrijd van 2019 is thuis tegen Feyenoord op zaterdag 19 januari om 19.45 uur, waardoor PEC Zwolle alle thuiswedstrijden tegen de traditionele top-3 op zaterdagavond speelt. De laatste competitiewedstrijd is op zondag 12 mei. Dan komt VVV-Venlo om 14.30 uur op bezoek.

Het conceptprogramma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden besproken zijn met clubs, afgevaardigden van de gemeenten en de politie. Het volledige conceptschema is hier te vinden.

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op