Donderdag 21 juni veteranendag bij het stadhuis Almelo

0
97

Almelo – Donderdag 21 juni houdt de gemeente Almelo voor de achtste keer de lokale veteranendag om de 362 Almelose veteranen de erkenning te geven die zij verdienen.

Voor het eerst is er ook een programma waar iedere inwoner naar toe kan. Dat gebeurt in het stadhuis en op de Waterboulevard. Van 13.30 tot 16.30 uur staan oude legervoertuigen van de vereniging Keep Them Rolling, is er een veteranenshop en een expositie. Ook staat er een Leopard 2a6-tank.

Gratis
Van 14.00 tot 15.00 uur is er een film over de missie in Cambodja te zien in de raadzaal. Van 15.00 tot 16.00 uur houdt de Almelose veteraan Michel Hekkert een lezing. Het gehele programma, inclusief de film en lezing, is gratis.

Samenwerking
Het middagprogramma is in samenwerking met het Veteranen Comité Almelo tot stand gekomen. Dat wilde naast de gebruikelijke besloten bijeenkomst ook iets organiseren voor inwoners van Almelo. Op die manier worden ook mensen die niet direct te maken hebben met veteranen bewust gemaakt van het onderwerp. In de avond is er een besloten bijeenkomst voor de veteranen.

Eerbetoon
De Nederlandse Veteranendag, dit jaar op 30 juni in Den Haag, is een nationaal initiatief. Een cadeau voor alle veteranen. Een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor veteranen centraal staat. Aan Nederlandse gemeenten wordt ieder jaar gevraagd om rondom de Nederlandse Veteranendag ook aandacht te besteden aan de lokale veteranen. Almelo doet dit sinds 2010.

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op