CSG Het Noordik gaat FF OFFLINE, Studenten Windesheim starten campagne tegen beeldschermgebruik

0
535
© Be Social

Almelo – Leerlingen van Het Noordik zijn aanstaande donderdag actief bezig rondom het onderwerp socialbesitas. Een campagneteam van Hogeschool Windesheim ontwikkelt diverse activiteiten zodat de scholieren zich bewust worden van hun beeldschermgebruik.

Op donderdag 17 mei is het campagneteam ‘BeSocial’ aanwezig op CSG Het Noordik, afdeling HAVO te Almelo. De leerlingen worden in de pauzes tussen 10:00 en 15:00 uitgedaagd om offline te gaan. Zo zijn er spelletjes zoals social twister en is het mogelijk om elkaar in real life te liken bij de ‘likeboom’. In het kader van bewustzijn van onlinemediagebruik geeft BeSocial ook de nodige tips voor ouders en docenten.

Socialbesitas
‘Socialbesitas’ is de verzamelnaam voor gedragsverslavingen aan sociale media, die met name gaande is onder jongeren. Uit onderzoek van de NTR is gebleken dat jongeren gemiddeld 9 uur per dag online actief zijn. Afgezien van de leuke kanten van sociale media, zijn er ook negatieve kanten. Overmatig gebruik uit zich in verminderde concentratie, slechtere schoolprestaties en slaapproblemen. ‘Socialbesitas’ kan leiden tot de ‘aandoening Fear of Missing Out’ (FOMO), waarbij jongeren de angst hebben om maar iets te missen.

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op