Antidiscriminatiebureau Movement X is boos op caranavalsvereniging uit Rossum

5
2980

Oldenzaal – In Nederland wordt carnaval gevierd. Een carnavalsvereniging uit Rossum was verkleed als  blackface en feestte er op los tijdens de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal volgens Movement X.

Movement X: “Dat blackface een welbekende racistische karikatuur is waar al jaren heftige discussie over bestaat – omdat zwarte Nederlanders nog steeds elk jaar tijdens Sinterklaas moeten aangeven dat zij zwarte piet als kwetsend beschouwen, met name voor hun kinderen – boeit hen duidelijk niet. Activisten waarschuwen hen op hun pagina, maar natuurlijk is het enige repliek dat ze “geen racisten zijn” en “wat denken wij wel niet” Blackface anno 2018 – welkom in “beschaafd” Nederland, waar nonstop de gevoelens en emoties van zwarte kinderen keihard genegeerd worden.”

5
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Tom Enschede

Sja…. je krijgt toch wel sterk de indruk dat dit selecte groepje racisten op een nogal misselijke manier een slaatje probeert te slaan uit evenementen als carnaval en sinterklaas of het nou voor extra aandacht of anders is maakt niet uit. Ook in Dordrecht en elders in het land hetzelfde verhaal. Deze clubs maken hierbij onschuldige mensen zwart en ZIJ zijn de racisten die van carnaval een racistisch getint feest proberen te maken. Racisme omdat een paar mensen zich verkleden als afrikanen (zoals anderen zich verkleden als Chinezen, Tirolers, Indianen) kom op zeg dit gaat nergens over. Het heeft wel… Lees verder »

Mario

Movement X kans zich beter inzetten voor de slavernij anno 2018 in de wereld dan zich te richten op een carnavalsverenigingen uit een dorpje in Nederland. Dan zet je je als organisatie pas in voor de zieltjes van alle donkere kinderen in de wereld.

Bianca

Het was prachtig! Dikke pluim! Ik had een paar foto’s van de optocht in Rossum op mijn FB geplaatst. Je wilt niet weten hoeveel nare reacties er opeens op deze post binnenkwamen gisterenavond. En dat mag wel? Ik verwacht dat dit heel veel mensen is overkomen die ook foto’s geplaatst hadden. Ik heb ze daarom verwijderd. Had geen zin om de discussie aan te gaan. Het siert de Sjeesköttels dat ze de confrontatie niet opzoeken en daarom de foto’s hebben verwijderd. Lekker Carnaval vieren en op naar volgend jaar. We zijn echt totaal doorgeslagen hier in Nederland!

l kahlman

nooit van movement x gehoort weer zon clubje wat moet je er mee

Arjen

Tsss…. sinds jaar en dag lopen er eskimo’s, chinezen, indianen, en andere rassen als karikatuur mee… Soms moeten mensen eens uit een slachtoffer rol komen. Recht op gaan staan. Trots zijn op hun afkomst en dan lachen om wat er in de wereld allemaal aan onderbroekenlol gepresenteerd wordt…